18. Biology General knowledge

Biology General knowledge questions
****************************


1. Which disease is known as Christmas disease ?

Answer: Haemophilia (also known as Bleeder's disease and Royal disease )

2. The seat of memory in the human brain is located in the_____ ?

Answer: Cerebrum

3. Which hormone is known as Emergency Hormone ?

Answer: Adrenalin

4. Total number of bones in human body ?

Answer: 206

5. Total number of Muscles in human body ?

Answer: 639

6. What is the Enzyme present in Saliva ?

Answer: Ptyalin

7. Covering of brain is called as __________ ?

Answer: Meninges


8. Covering of Lungs is called as __________ ?

Answer: Pleura


9. Covering of Heart is called as __________ ?

Answer: Pericardium


10. What is the full form of CAT in CAT scan (CT scan) ?



11. Who prepared the first Cholera vaccine ?

Answer: Louis Pasteur


12. Who discovered Rabies vaccine ?

Answer: Louis Pasteur


13. Blood pressure is the pressure exerted by blood on the walls of ________ ?

Answer: arteries
Post a Comment